Nieuwbouwwoningen te koop La Marina Urbanisatie Alicante

Nieuwbouwwoningen te koop La Marina Urbanisatie Alicante

De rol van een notaris in de aankoop van onroerend goed in Spanje

In Spanje, ongeacht uw nationaliteit, u moet de notaris in elke grote transactie te betrekken, zoals het kopen van een woning of het maken van een testament. In dit bericht leggen we u het belang van dit cijfer.

De Spaanse regering heeft de honoraria van de notario's en deze zijn betaald op basis van de aangegeven waarde van het onroerend goed en ook het aantal clausules in de daden. De kosten kunnen van 0,1 procent naar 0,4 procent van de aangegeven waarde, des te lager bedrag voor duurdere woningen en de hogere voor die van kleinere waarde. Bovendien, als je een hypotheek op het onroerend goed hebben verkregen zal u gevraagd worden om de honoraria van de notario te betalen voor de hypotheek daden.

Hoeveel kost het?

Meestal is de "notario" is een van de minder dure aspecten van de aankoop van onroerend goed in Spanje en zijn vergoedingen voor testamenten zijn ongeveer € 75 als ze ongecompliceerd. "Notarios" zal u een goed advies te geven over een aantal zaken, maar je moet niet overwegen hem een alternatief voor uw eigen advocaat.

Er zijn Notarissen in Engeland, maar ze hebben niet dezelfde functie als de Spaanse variëteit vervullen. Hij is in het hart van zowel de lokale overheid het systeem en zijn gemeenschap. Schijnbaar, lijkt elke krant om tijding van nog een andere burgemeester of gemeente ambtenaar die gevangen gezet werd wegens corruptie te brengen, maar de notaris wordt alom vertrouwd en gerespecteerd. Terwijl hij een aantal jaren van bijscholing na het bereiken van de verplichte licentiaat in de rechten voor het opzetten van het kantoor moeten zich ertoe verbinden, de beloning en het prestige verbonden aan het kantoor en de persoon van de notaris zijn de moeite waard het harde werk betrokken zijn in de kwalificatie.

Toen ik de notaris zal zien?

De eerste gelegenheid die u waarschijnlijk een "notario" te ontmoeten is wanneer u de koopovereenkomst voor een Spaans onroerend op zijn kantoor te ondertekenen. Hij zal dan sturen de opdracht aan de Woning Registratie voor de inscriptie. Het oorspronkelijke pand contract "escritura" blijft bij de "notario" en u kunt een geautoriseerde kopie op ieder moment aan te vragen. Hij behoudt ook het origineel van elk testament maakte op zijn kantoor.

Een notario zal ook een officiële brief te schrijven als u een huurder van uw woning die u van plan tot beëindiging van de huur wanneer de huurovereenkomst eindigt of andere officiële mededelingen op de hoogte.

Welke andere dingen Notarissen doen?

Gedurende vele jaren "notarios" hebben geregistreerd verkoopcontracten die niet de werkelijke aankoopprijs (onder-verklaring van echte bedrag) vertegenwoordigden en ze heeft ervoor gekozen om mee te doen met alle belastingen, waardoor die tot advocaat van de koper. Veel onlangs is veranderd en deze dag "notarissen" gedwongen zijn om de verschillende partijen die betrokken zijn bij een koopovereenkomst dat als ze een woning onderwaarderen met meer dan 20 procent (en dit kan weer veranderen) waarschuwen, worden ze zwaar worden beboet door de Hacienda de Spaanse Belastingdienst moeten ze ontdekken de discrepantie.

Ze zijn ook verplicht om te bevestigen dat vijf procent van de aankoopprijs wordt bewaard en direct na de verkoop van een onroerend goed door een niet-inwoner van Spanje betaald aan de Hacienda als een garantie tegen vermogenswinstbelasting.

Hoe zit het met de dag dat u de ondertekening van de "escritura"?

Wanneer u in zijn kantoor aan de escritura ondertekenen, de "Notario" moet de persoonlijke gegevens en identiteiten van alle betrokkenen met de verkoopovereenkomst te bevestigen en hij zal dan zoals gezegd hierboven lees het contract hardop, meestal in het Spaans, zodat je iemand nodig hebt zoals uw advocaat of een vertaler aanwezig te zijn als je moet er zeker van de titel daden juist zijn. In feite, sommige "notarissen" zal erop aandringen dat er een Engels sprekende advocaat of vertaler met u voordat zij instemmen met de daden te ondertekenen.

Hij of zij zal moeten een aantal juridische controles uit te voeren, maar deze verschillen van regio tot regio. Maar over het algemeen, zou hij hebben gevraagd om een woning register indienen vóór de ondertekening van de "escritura" om te bevestigen dat de verkoper is inderdaad de eigenaar van het pand en dat de woning heeft geen schulden of huurders of andere onverwachte problemen. Op zich is dit niet geven u volledige bescherming dus het is erg belangrijk dat u uw eigen advocaat om u te vertegenwoordigen deel te nemen, net zoals u zou in het Verenigd Koninkrijk.

Smart Properties, Nieuwbouwwoningen te koop in La Marina Urbanisatie.

In Smart Properties we zijn gespecialiseerd in de verkoop van alle soorten woningen in la Marina Urbanisatie en haar omgeving. Onze jarenlange ervaring stelt ons in staat om u de meest uitgebreide catalogus van nieuwbouw woningen in dit gebied. U kan worden geprofiteerd van onze diepgaande kennis en de relaties die we onderhouden met de belangrijkste ontwikkelaars van de regio. Dus, zult u in staat om de belangrijkste klaar en off-plan opties in de nieuwste ontwikkelingen in de omgeving te vinden.

© 2024 Real Estate · Colofon · Privacy · Cookies · Web plan

Ontwerp: Mediaelx

Contact WhatsApp